معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ایران رتبه چهارم تولید عسل دنیا را دارد، بر لزوم برندسازی در این صنعت تأکید کرد.
مرتضی رضایی در همایش روز جهانی زنبورعسل با بیان اینکه زنبورعسل استفادههای زیادی در زندگی ما دارد، گفت: حیات بدون گردهافشانی زنبورعسل مفهومی ندارد، ضمن اینکه این حشره باعث ایجاد تنوع ژنتیکی میشود.
وی با بیان اینکه مهمتر از عمل گردهافشانی، ایجاد تنوع ژنتیکی توسط زنبورعسل است، گفت: در آینده نقش زنبورعسل در زندگی ما بیشتر میشود، چراکه تنوع ژنتیکی اساس ادامه حیات است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: کشور ما در تولید عسل مقام چهارم و از لحاظ تعداد کلنی مقام پنجم دنیا را دارد و پرورش زنبورعسل مصداق عینی و عملی اقتصاد مقاومتی است.
رضایی با بیان اینکه به روز کردن سیاست کلان توسعه بخش زنبورداری و بازنگری در برنامه توسعه کیفی و کمی آن از اولویتهای اساسی است، گفت: باید با ارائه برنامههای آموزشی و ترویجی به زارعان و باغداران آنها را با ارزش زنبورعسل در گردهافشانی و افزایش تولید آشنا کنیم.
وی ادامه داد: برندسازی در عسل نیز باید مورد توجه قرار بگیرد و باید بدانیم عسلی که در مغازهها فروخته میشود چه کیفیتی دارد. آیا این عسل طبیعی است، غیرطبیعی است، مصنوعی است و یا آبنبات ذوب شده است؟ متاسفانه از روی قیمت محصول نمیتوان کیفیت آن را تشخیص داد و این مسئله به تولیدکنندگان واقعی و زحمتکش ضربه می زند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: با توجه به این مسائل، جای برندسازی در صنعت ما بسیار خالی است و حس میشود.
رضایی افزود: در حال حاضر کارگروه ویژهای در سطح وزارتخانه برای گردهافشانی تشکیل شده و ما باید مردم را با ارزشهای گردهافشانی آشنا کنیم.
وی همچنین به مبارزه با آفات در سطح باغات اشاره کرد و گفت: مبارزه ناصحیح با آفات در سطح باغها باعث میشود زنبورهایی که در باغ هستند بر اثر این سمپاشی از بین بروند، ضمن اینکه عسل سمی نیز تولید شود.
رضایی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تلاش میکنیم تا پایان سال گروه پرورش زنبورعسل به یک اداره مستقل تبدیل شود.
منبع : پایگاه خبری اتاق بازرگانی؛ صنایع، معادن و کشاورزی ایران